Laser versus Skinpen

Den nærmeste teknologi til Skinpen er Fractional laser(CO2 laser). Fractional laser fungerer ved hjælp af et præcist mønster af mikro-laserstråler laves slanke mikroskopiske kanaler i huden. Disse kontrollerede skader i huden er omgivet af intakt væv, der straks går i gang med at reparere skaderne og kroppen aktiveres derved selv til at danne ny frisk hud. Det er samme princip som Skinpen, der også laver små huller i huden for at stimulere hudens kollagen vækst og samtidigt efterlader intakt væv omkring hullerne. Begge metoder har sammenlignelige resultater men opnår dem med meget forskellige metoder og med meget forskellige typer af bivirkninger. De huller i huden som laserteknologien laver varierer meget efter typen på laseren og hvilken producent der er tale om. Skinpen laver derimod en type af huller som er meget konsistente og reproducerbare. Samtidigt har Skinpen den fordel at man kan bruge aktive serummer på huden i forbindelse med behandlingen – hvor Skinpen sikre en langt bedre penetration af disse stoffer.

Bivirkningerne er forskellige for de to typer behandlinger. De fleste typer Fractional laser behandlinger gør at din hud rødmer, føles varm og hæver lidt eller føles stram i det behandlede område i op til 48 timer efter behandlingen. Skinpen behandlinger giver en vis rødmen af huden men uden hævelser og den varer kun ca. 4-12 timer.

Derudover har Fractionel lasere også disse typer af bivirkninger, som man ikke ser ved Skinpen behandlinger:

  • Smerter ved behandlingen
  • Vedvarende rødmen
  • Udbrud af Herpes og bakterielle infektioner
  • Postinflammatorisk hypopigmentering

Lysbaserede behandlinger er langt fra til alle hudtyper. Især ved de mørkere hudtyper kan der opstå problemer ved behandlingen, som i nogle tilfælde endda kan forhindre laserbehandlinger helt. De huller som Fractionel laser laver i huden er afhængig af hudtype, hudens tykkelse og hvor gennemfugtet huden er. Skinpen derimod, fungerer helt uafhængigt af disse forhold, fordi den ikke er afhængig af hudfarvens evne til at skabe varme ud af lyset.

SkinPen anbefales af læger i USA